La Biblioteca Virtual de Premsa Històrica, creada pel Ministeri de Cultura d'Espanya, permet l'accés lliure i universal als principals diaris publicats a Espanya des del segle XVIII en endavant. Actualment es poden consultar al voltant de 2.000 publicacions, que contenen 4.300.000 pàgines digitalitzades.

Segons el propi ministre de Cultura, César Antonio Molina, el prioritari és recuperar aquells diaris que estan en perill de mort, encara que la idea final és que hi estiguin tots. El ministeri ha signat diversos convenis amb ateneus, associacions de premsa, fundacions i diaris que encara s'editen, per digitalitzar les seves col·leccions i incorporar a la Biblioteca Virtual de Premsa Històrica. El ministre va destacar que aquesta iniciativa pretén facilitar la tasca dels investigadors i, especialment, democratitzar l'accés a materials que fins ara estaven reservats a uns pocs.

La pensatriz salmantina, una de les dues úniques publicacions destinades a dones que es van imprimir durant el segle XVIII, és la capçalera més antiga que es pot consultar des de la Biblioteca Virtual de Premsa Històrica.

Views: 45

Comment

You need to be a member of artsgrafiques.org to add comments!

Join artsgrafiques.org

Fes-te la samarreta ja!

gràcies al grup de Serigrafia

© 2021   Created by Centres Públics d'Ensenyament d'Arts Gràfiques.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service