És un projecte organitzat per Arts Santa Mònica, Raiña Lupa i Fundació Comunicació Gràfica que, amb l’objectiu de promoure i divulgar l’edició d’autor en l’entorn de l’art i l’experimentació gràfica; pretén ser un punt de trobada per a professionals i afeccionats, productors i col·leccionistes en l’entorn del dia de Sant Jordi.
El llibre d’autor té multitud de facetes, possibilitats i resultats, però hi ha una sèrie de valors que els agrupen: entendre el llibre com una peça d’art o d’experimentació gràfica, la cura en les edicions, l’elecció de papers, enquadernats, etc. Al mateix temps, a l’anteposar la qualitat a l’ interès comercial i el contacte directe amb el comprador es genera un col·lectiu a mig camí de l’art, l’artesania, el disseny, les arts gràfiques i l’enquadernació. De la mateixa manera és un sector productiu i interessant, que a Catalunya té una llarguíssima tradició i influència. Arts Libris és un punt de trobada per a professionals i curiosos, amb petites exposicions, taules rodones, conferències, tallers i presentacions de llibres. Durant els quatre dies de la trobada, Arts Santa Mònica serà un espai d’activitat permanent, trobades de passadís, que amb els anys, pretén, convertir-se en una cita important per al sector. Arts Libris pren forma en l’encreuament entre un mercat, unes exposicions i un mini-congrés.

 

Un altre Sant Jordi

Sant Jordi és el dia del llibre, però també podríem dir que és el dia de l’escriptura i de la lectura perquè, de fet, als llibres poc cas els fem. I resulta estrany perquè l’objecte llibre és fascinant, portàtil, funciona sense corrent, té memòria i mai es desconfigura.
Hi ha moltes classes de llibres, i nosaltres, amb Arts Libris, volem acostar-vos aquells que estan fets amb cura, aquells amb els quals s’experimenta i aquells que exploren els límits del propi format. Disseny, art, enquadernació, papers, gravats, il·lustració, etc., tot al servei de l’objecte llibre o del llibre objecte. Arts Libris és una fira, però també volem que sigui un punt de trobada per als amants dels llibres d’artista, les rareses bibliogràfiques, els llibres artesans i els experiments editorials. Durant quatre dies Arts Santa Mònica es convertirà en un mercat del llibre d’autor, un congrés d’editors i un fòrum d’artistes. En una Rambla plena de llibres manufacturats, per fi podrem trobar, comprar i gaudir de l’objecte llibre i no només de l’escriptura. No fem distinció entre llegir i mirar.

 


Views: 51

Comment

You need to be a member of artsgrafiques.org to add comments!

Join artsgrafiques.org

Comment by Mercè Barnadas Molins on April 4, 2011 at 10:03pm
Per Sant Jordi: Art libris!

Fes-te la samarreta ja!

gràcies al grup de Serigrafia

© 2020   Created by Centres Públics d'Ensenyament d'Arts Gràfiques.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service